Vragen? E-mail de Doping Infolijn:
https:///nieuws/algemeen/item/858/

IOC-DOPINGLIJST 2001 teruggetrokken

16 April 2001

De World Anti-Doping Agency (WADA) heeft middels een officieel schrijven laten weten dat de meest recente dopinglijst (1 januari 2001) van het Internationaal Olympisch Comitè (IOC) ongeldig is.

Reden voor de terugtrekking van de lijst is dat het IOC niet de juiste procedure heeft gevolgd voor het in werking laten treden van de dopinglijst. Volgens de WADA zouden door deze procedurefout juridische problemen kunnen ontstaan bij eventuele positieve dopinggevallen.

De belangrijkste wijziging in de lijst ten aanzien van het gebruik van astmageneesmiddelen is teruggedraaid. Dit betekent dat de IOC dopinglijst van 1 april 2000 nog steeds van kracht is.
Vooralsnog is het niet duidelijk of er dit jaar nog een nieuwe lijst zal verschijnen. Het laatste nieuws is dat men naar alle waarschijnlijkheid zal wachten tot 2002 met de publicatie van een aangepaste lijst.

Op de website van het NeCeDo is de vertaling van IOC dopinglijst van 1 april 2000 te vinden, evenals een uitgebreide stoffenlijst en een overzicht van de in Nederland meest gebruikte toegestane middelen.

  • Vragen? Mail naar
  • Of WhatsApp naar
  • Antwoord binnen één werkdag
Follow us:  
https://pillsbank.net

http://steroid-pharm.com

www.steroid-pharm.com/testosterone-cipionat.html