Vragen? E-mail de Doping Infolijn:
https:///nieuws/algemeen/item/866/

IOC-dopinglijst komt 1 september 2001 uit

1 June 2001

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) brengt een herziene dopinglijst uit die vanaf 1 september 2001 van kracht is. Deze wijzigingen hebben plaats gevonden op aanbevelingen van de World Anti Doping Agency (WADA). Deze dopinglijst zal in ieder geval tot 31 december 2002 van kracht zijn.

De belangrijkste wijziging betreft de regeling voor het gebruik van astmageneesmiddelen. Aan de eerder toegestane stoffen salmeterol, terbutaline en salbutamol is nu ook de langdurig werkende stof formoterol toegevoegd. Echter, het gebruik van deze astmageneesmiddelen tegen (inspannings)astma is alleen toegestaan per inhalatie en sporters dienen in het bezit te zijn van een medische verklaring van de long- of bondsarts.

Op de komende Olympische Winterspelen in Salt Lake City dienen de deelnemende sporters deze medische verklaring voor te leggen aan een onafhankelijke medische commissie. Deze commissie zal dan bekijken of de medische verklaring wel terecht is afgegeven. Dit en eventueel andere bewijsstukken die het gebruik moeten rechtvaardigen dienen minimaal een week vóór aanvang van hun eerste wedstrijd ontvangen zijn door de Medische Commissie van het IOC. Indien bij deze commissie twijfel bestaat, kunnen deze sporters verplicht worden tot het afleggen van aanvullende inspanningstesten.

  • Vragen? Mail naar
  • Of WhatsApp naar
  • Antwoord binnen één werkdag
Follow us:  
biceps-ua.com/

спортивная фармокология

viagra 100