Vragen? E-mail de Doping Infolijn:
https:///nieuws/algemeen/item/868/

Franse politie onderzoekt vermeende doping in auto Gabriela Szabo

14 May 2003

Na de auto van Willy Voet, de auto van de voormalig arts van de TVM wielerploeg en de auto van de vrouw van de Letse wielrenner Rumsas is nu de auto van Gabriela Szabo in Frankrijk aangehouden. Weer een dopinggeval of een storm in een glas water?

De auto werd gereden door een Roemeense man, Daniel Vlad, die vanuit Italië onderweg was naar Font-Romeu, een populair trainingsoord in Zuid Frankrijk om hoogtestages af te werken. Daar traint momenteel een groep van 21 Roemeense atleten. Toen Vlad de grens met Frankrijk passeerde, werd de auto doorzocht door de Franse grenspolitie. De gevonden producten hadden bijsluiters, maar aangezien deze alleen in het Roemeens en in het Duits waren opgesteld, kon de politie hier niet veel wijs uit worden. De producten die genoemd worden zijn progestagenen en actovegin. Dit is opmerkelijk, aangezien deze producten geen dopinggeduide middelen zijn.

Progestagenen zijn anti-conceptiemiddelen, die alle zijn toegestaan volgens de heersende dopingreglementen.
Actovegin is een Oostenrijks product, dat gewonnen wordt uit kalfsbloed. De producent van het product, Nycomed, geeft aan dat er geen werkzame eiwitten in verwerkt zijn, maar dat het wel werkt als middel bij de verzorging van (brand)wonden. Het product figureert daarnaast enkele jaren in de sportwereld, ook al is het onduidelijk op welke manier het product de sportprestatie zou kunnen verbeteren. Volgens de huidige dopingregelgeving (geldig sinds 1 januari 2003) wordt bloeddoping gedefinieerd als “bloed of rode bloedcelproducten”, een definitie waar actovegin niet aan voldoet.

  • Vragen? Mail naar
  • Of WhatsApp naar
  • Antwoord binnen één werkdag
Follow us:  
www.pharmacy24.com.ua

avanafil online

www.top-obzor.com/