Vragen? E-mail de Doping Infolijn:
https:///nieuws/algemeen/item/880/

Gewijzigde IOC-dopinglijst per 1 september 2001 van kracht

1 September 2001

Vanaf 1 september 2001 is de nieuwe dopinglijst van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) van kracht. Deze dopinglijst is, voor zover bekend, geldig tot 31 december 2002. Opvallende wijzigingen zijn ondermeer dat formoterol (een anti-astma middel) onder bepaalde omstandigheden toegestaan is en dat bupropion (een stimulantium) verboden is. Daarnaast zijn de randvoorwaarden gewijzigd waaronder glucocorticosteroïden zijn toegestaan. Verder is een definitie voor bloeddoping aan de lijst toegevoegd.

Naast de toevoeging van de stof bupropion aan de lijst (I-A Stimulantia) betreft een belangrijke wijziging de regeling voor het gebruik van astmageneesmiddelen. Aan de eerder toegestane stoffen salmeterol, terbutaline en salbutamol is nu ook formoterol toegevoegd. Echter, het gebruik van deze astmageneesmiddelen is alleen toegestaan per inhalatie en sporters dienen in het bezit te zijn van een medische verklaring van de long- of bondsarts. Op de komende Olympische Winterspelen in Salt Lake City dienen de deelnemende sporters deze medische verklaring voor te leggen aan een onafhankelijke medische commissie.
De voorwaarden waarbij de glucocorticosteroïden zijn toegestaan zijn als volgt aangescherpt: “Wanneer medisch noodzakelijk, is het gebruik van glucocorticosteroïden door middel van lokale of intra-articulaire injecties toegestaan. Wanneer de regels van de verantwoordelijke medische autoriteit dat aangeven, kan melding van de toediening noodzakelijk zijn”.
Voor bloeddoping wordt de volgende definitie gehanteerd: “Onder bloeddoping wordt verstaan de toediening van bloed, rode bloedcellen en/of verwante bloedproducten aan een sporter, hetgeen voorafgegaan kan zijn door het onttrekken van bloed aan de sporter die doortraint in een dergelijke ‘bloedarme’-staat”.

De Nederlandse vertaling van de IOC dopinglijst, een uitgebreide stoffenlijst en een lijst van toegestane middelen is op deze website zowel te raadplegen als te downloaden.

  • Vragen? Mail naar
  • Of WhatsApp naar
  • Antwoord binnen één werkdag
Follow us:  
http://steroid-pharm.com

farm-pump-ua.com

pharmacy24.com.ua/levitra-vardenafil/levitra-60-mg/