Vragen? E-mail de Doping Infolijn:
https:///nieuws/algemeen/item/885/

IAAF oneens met KNAU over uitspraak ‘Zaak Douglas’

28 September 2001

Het Arbitration Panel van de Internationale Atletiek Federatie (IAAF) heeft gesproken: Troy Douglas is schuldig aan de overtreding van het dopingreglement en is twee jaar geschorst. Dat Douglas niet door het Arbitration Panel is gehoord, is overigens niet zo vreemd als het lijkt.

Troy Douglas werd op 26 juni 1999 positief bevonden. In zijn urine werden sporen van
Nandrolon metabolieten gevonden. De grenswaardes die bij hem werden aangetroffen waren respectievelijk 5.8 en 6.1 nanogram/milliliter. Op 8 maart 2000 deed de tuchtcommissie van de KNAU uitspraak in deze zaak. Douglas werd vrijgesproken , omdat “het ten laste gelegde niet bewezen kon worden”. Douglas mocht om die reden meedoen aan wedstrijden in Nederland, maar bleef in de ogen van de IAAF voorlopig geschorst.
Meer dan twee jaar na dato heeft de Internationale Atletiek Federatie (IAAF) uitspraak gedaan in de “zaak Douglas”. Het IAAF persbericht is nogal bondig: de vrijspraak van de Tuchtcommissie van de KNAU wordt niet erkend en daarom wordt Douglas geschorst voor twee jaar, ingaande 26 juni 1999, de dag van de controle tot 26 juni 2001.

Dat Douglas niet door het Arbitration Panel is gehoord, is overigens niet zo vreemd als het op het eerste gezicht lijkt. Het Arbitration Panel van de IAAF kan niet over de atleet Troy Douglas oordelen, omdat hij geen direct lid is van de IAAF. Douglas is lid van de KNAU en de KNAU heeft het recht hem te schorsen of niet. De KNAU is echter lid van de IAAF en dus is het aan de IAAF om te bepalen of de KNAU wel heeft gehandeld conform de reglementen van de IAAF. Het IAAF Arbitration Panel geeft, althans in haar persbericht, niet aan waarom ze het niet eens is met de uitspraak van de KNAU.

  • Vragen? Mail naar
  • Of WhatsApp naar
  • Antwoord binnen één werkdag
Follow us:  
also

https://steroid-pharm.com

steroid-pharm.com