Vragen? E-mail de Doping Infolijn:
https:///nieuws/algemeen/item/891/

Dopingcontroles Nederland internationaal op koers

11 December 2001

Uitgaande van het aantal dopingcontroles dat internationaal is uitgevoerd, blijkt dat Nederland goed in de pas loopt in vergelijking met andere landen. In 2000 zijn in Nederland ongeveer 1750 controles uitgevoerd. Hiermee staat Nederland op een 13e plaats. In Italië zijn vorig jaar de meeste controles uitgevoerd, 11063.

In de jaarlijkse rapportage van de Raad van Europa hebben een groot aantal aangesloten landen de aantallen dopingcontroles over 2000 gepubliceerd. Uit deze cijfers blijkt dat Nederland, met 1750 controles in 2000, een 13e plaats inneemt.
Dit komt redelijk overeen met de 12e plaats die Nederland innam in het medailleklassement van de Olympische Spelen in Sydney.

Sinds de oprichting van DoCoNed is het aantal controles in Nederland gestegen van 1000 in 1999 tot 1750 in 2000. Deze doelstelling was voor het Ministerie van VWS, NeCeDo en NOC*NSF een van de redenen om tot de oprichting van een dergelijke uitvoerende organisatie te komen.
Door een toename en intensivering in controles werd meer recht gedaan aan de positie die Nederland als topsportnatie in nam. Dit heeft dus thans geresulteerd in een 13e plaats.

In de Europese top drie staat Italië ruim bovenaan met ruim 11.000 controles, gevolgd door Duitsland (82174) en Frankrijk (7973).
Alleen al in het Italiaanse voetbal werden 5100 doppingcontroles uitgevoerd. Dit grote aantal dopingcontroles zou ook een verklaring kunnen zijn voor de “golf” aan dopinggevallen in het Italiaans voetbal. Immers, bij meer controles stijgt de kans op een positief resultaat.

Zeker gezien het feit dat er voor dit jaar 2500 controles zijn gepland en het verleden heeft geleerd dat er in een na-Olympisch jaar minder controles worden uitgevoerd, ligt het in de lijn der verwachtingen dat Nederland zal stijgen volgend jaar een nog betere positie op de ranglijst zal innemen.

  • Vragen? Mail naar
  • Of WhatsApp naar
  • Antwoord binnen één werkdag
Follow us:  
https://pillsbank.net

анаполон купить

https://pillsbank.net