Vragen? E-mail de Doping Infolijn:
https:///nieuws/algemeen/item/901/

Voorlichting over doping toegenomen bij Nederlandse sportbonden

20 March 2003

Uit cijfers van het Nederlands Centrum voor Dopingvraagstukken (NeCeDo) blijkt dat steeds meer sportbonden voorlichting geven over doping. In de periode maart 2002 tot maart 2003 heeft bijna 75 procent van de sportbonden in samenwerking met het NeCeDo aandacht besteed aan voorlichting. In totaal heeft 88 procent van het totaal aantal Olympische sportbonden en 60 procent van de niet-olympische sportbonden voorlichting gegeven.

De Nederlandse sportbonden maken steeds meer gebruik van de voorlichtingsactiviteiten en -materialen van het NeCeDo. Bijna 75 procent van de Nederlandse topsportsportbonden heeft aandacht besteed aan voorlichting over doping en gebruik gemaakt van het aangeboden voorlichtingspakket. In de afgelopen periode (1 maart 2002 - 28 februari 2003) werden meer dan 3500 NeCeDo-dopingwaaiers, 8946 folders van de dopingcontroleprocedure, 4000 folders van de IOC-dopinglijst en 2000 posters en visitekaartjes van de Doping Infolijn ingezet. In diezelfde periode verzorgde NeCeDo 46 informatiebijeenkomsten voor de sportbonden en werden diverse artikelen over doping in sportbladen en bondsorganen verzorgd. Helaas heeft een aantal sportbonden, zowel in 2001 als in 2002, géén gebruik gemaakt van het voorlichtingsaanbod van het NeCeDo. Het is echter van groot belang dat sporters geïnformeerd worden over de dopinglijst, dopingcontroleprocedure, rechten en plichten van de sporters en het gebruik van voedingssupplementen. Het NeCeDo hoopt dat ook deze bonden in 2003 aandacht gaan besteden aan voorlichting.
Het NeCeDo is erg verheugd dat het aantal bonden dat voorlichting over doping geeft, blijft toenemen. Voor de periode maart 2003 tot maart 2004 is wederom een voorlichtingsaanbod uitgegeven.
Klik hier voor meer informatie over het assortiment van voorlichtingsactiviteiten voor de periode 1 maart 2003 – 29 februari 2004.
Voorlichting over doping wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS en de LOTTO.

  • Vragen? Mail naar
  • Of WhatsApp naar
  • Antwoord binnen één werkdag
Follow us:  
kamagra rápido

pharmacy24.com.ua

www.gepatite.com