Vragen? E-mail de Doping Infolijn:
https:///nieuws/algemeen/item/913/

Dopingcontroles in amateurvoetbal

30 August 2003

Met ingang van het komende voetbalseizoen worden in de hoogste klassen van het amateurvoetbal dopingcontroles gehouden. Spelers uit de hoofdklasse zaterdag, zondag en vrouwen, de eredivisie zaalvoetbal (futsal) en selectiespelers van de nationale teams uit het amateurvoetbal komen in aanmerking voor een test rondom een training of competitiewedstrijd.

Alle betrokken verenigingen, spelers en speelsters zijn deze zomer uitgebreid en persoonlijk geïnformeerd over de controles. Het informatiepakket bestond ondermeer uit folders en een lijst met verboden dopingmiddelen. In het betaalde voetbal en bij de nationale teams is reeds enkele jaren sprake van dopingcontroles.

Alle controles worden in Nederland uitgevoerd door DoCoNed, Dopingcontrole Nederland. In het amateurvoetbal worden tot het einde van dit jaar in totaal 45 controles uitgevoerd, verdeeld over 15 controlemomenten (drie controles per keer). Om te bepalen waar gecontroleerd wordt, verricht DoCoNed een geheime loting. De KNVB noch de verenigingen worden vooraf op de hoogte gesteld van moment en plaats van een dopingcontrole.

Bron: KNVB

  • Vragen? Mail naar
  • Of WhatsApp naar
  • Antwoord binnen één werkdag
Follow us:  
https://pillsbank.net

viagraon.com

узнать больше