Vragen? E-mail de Doping Infolijn:
https:///nieuws/algemeen/item/930/

Geen sportwet voor aanpak doping

9 January 2004

In reactie op een motie van de Kamerleden Rijpstra en Middel van december 2001 heeft Staatssecretaris Ross-van Dorp professor Heiko van Staveren verzocht een notitie te schrijven omtrent de wenselijkheid te komen tot nationale sportwetgeving. Aspecten die op voorstel van de heren Rijpstra en Middel hierin meegenomen dienden te worden waren de Europese dimensie, doping, financiering, accommodaties en commercialisering in de sport. De hoogleraar sport en recht, de heer Van Staveren, betoogt in zijn notitie exclusieve wetgeving voor de sport ondoelmatig en ongewenst te vinden.

Doping bijvoorbeeld, evenals voetbalvandalisme, is een verschijnsel dat aan sport gerelateerd is, maar behoort niet exclusief tot de sport. Een specifieke sportwet zal dan ook het dopingprobleem isoleren van andere relevante gebieden. Bovendien zou het moeilijk te definiëren begrip sport eenduidig omschreven dienen te worden om te komen tot een duidelijke afbakening van het werkingsgebied van de wet. Daar komt bij dat het gebruik van drugs in de Nederlandse strafwetgeving niet strafbaar wordt gesteld terwijl het gebruik van doping nu juist wel strafbaar gesteld zou dienen te worden. Tot slot merkt de hoogleraar op dat de noodzaak ontbreekt te komen tot sportwetgeving voor doping, daar allerminst is gebleken dat huidige wetgeving onvoldoende mogelijkheden biedt om de problematiek aan te pakken.

In haar reactie aan de Kamer bericht staatssecretaris Ross-van Dorp onvoldoende reden te zien te komen tot specifieke sportwetgeving op het gebied van doping, voetbalvandalisme, financiering en commercialisering.

  • Vragen? Mail naar
  • Of WhatsApp naar
  • Antwoord binnen één werkdag
Follow us:  
viagra kaufen ohne rezept

source canadianpharmlist.com

www.dopingman.com.ua/tabletirovannyie-steroidyi/stanozolol/stanozolol-20mg-zhengzhou.html