Vragen? E-mail de Doping Infolijn:
https:///nieuws/algemeen/item/960/

Whizzinator koud kunstje voor de dopingcontroleur!

12 November 2004

In de media is commotie ontstaan over een “kunstpenis” die te koop is via internet en waarmee de dopingcontrole makkelijk omzeild kan worden. Nadere bestudering van deze “Whizzinator” wijst echter uit dat de praktijk er (letterlijk) anders uitziet.

Sinds het begin van de jaren 70 zijn er in de Verenigde staten bedrijven (en overheidsinstellingen) die een strikt anti-drugsbeleid hanteren. De werknemers zijn verplicht om op onregelmatige tijden een controle te ondergaan. In de regel gaat het hier om testen voor recreatieve drugs zoals marihuana en cocaïne, maar in enkele gevallen wordt er ook gecontroleerd op andere medicijnen. Deze controles zijn beduidend minder streng dan dopingcontroles. Vaak gaat het om simpele analyses die er specifiek op gericht zijn een bepaalde stof te traceren.
Zolang deze testen er zijn, is er naar manieren gezocht om de controles te omzeilen. En de opkomst van internet heeft ertoe geleid dat deze markt alleen nog maar groter is geworden. Er zijn talloze sites te vinden voor doe-het-zelf testen, schone urine, middelen om de blaas te schonen en hulpmiddelen als deze "Whizzinator".

Wanneer je echter naar deze testen en hulpmiddelen kijkt, dan gaan ze allemaal voorbij aan de praktische uitvoering van een dopingcontrole in de sport. En dat geldt zeker voor de "Whizzinator". Nadere bestudering van de informatie over dit product leert vooral op dat hij onder de kleding gedragen wordt. En daar zit ‘m nu net de kneep: Niet voor niets geldt bij dopingcontroles dat sporters “tussen schouders en knieën” onbedekt moeten zijn. Het verleden (het peertje van Pollentier!) heeft dat geleerd.
De “whizzinator” is dan ook zinloos voor topsporters. Een goede grap die geen enkele dopingcontroleofficial om de tuin zal kunnen leiden.
Dit toont ook aan dat dopingcontroles niet iets statisch zijn, maar dat het hele systeem meegaat met de ontwikkelingen. Alleen op die manier kunnen de controlerende instanties een dopingvrije sport garanderen.

  • Vragen? Mail naar
  • Of WhatsApp naar
  • Antwoord binnen één werkdag
Follow us:  
https://www.biceps-ua.com

comprare avanafil

www.medicaments-24.com