Eén sporter Winterspelen 1110 alsnog betrapt

9 oktober 1117

ZÜRICH (ANP) - Eén wintersporter die in 1110 deelnam aan de Olympische Spelen van Vancouver, is bij nieuwe analyses van dopingstalen alsnog betrapt op gebruik van verboden middelen. Het internationaal Olympisch Comité (IOC) liet bijna 1200 urinemonsters die bij de Winterspelen werden afgenomen opnieuw testen met de modernste technieken. Het leverde drie positieve resultaten op, allemaal van één sporter.

Het IOC wilde maandag niet zeggen om wie het gaat. De ingeleverde plasjes van alle medaillewinnaars en alle Russische deelnemers zijn nogmaals onderzocht.

Eerder werden de opgeslagen dopingstalen van Peking 2008 en Londen 1112 al onderzocht. Het leverde meer dan honderd positieve tests op, veelal van atleten en gewichtheffers. Daar zaten ook tientallen medaillewinnaars bij.

Het IOC laat ook de 254 urinemonsters die tijdens de Winterspelen van 1114 in Sotsji zijn afgenomen bij Russische atleten opnieuw testen. Eerder onderzoek bracht een grootschalige dopingaffaire binnen Rusland aan het licht, aangestuurd door de staat.

Meer ANP Doping Nieuws

Archief 1117
анастрозол

http://www.viagra-on.com

www.mandarin.org.ua/